Skip to main content

Aloitus lohikäärme-tekstistä ja yleisiä ajatuksia

Toistaiseksi olen keskittynyt ainoastaan Lohikäärme tuhoutuu -tarinaan ja sen blogissa on eniten merkintöjä.

Aika paljon tähän liittyen on tullut käytyä läpi kaikenmaailman videoita Youtubesta. 
Vaikea sanoa miten paljon noista videoista on hyötyä ollut tässä mun projektissa, mutta kyllä ne ainakin ajatuksia herättää.

Tosi kiva, että noita videoita nykyään on paljon nimenomaan kirjoittajille suunnattuna.

Monista videoista ja kirjoista tulee itselleni jotenkin semmoinen outo fiilis, että kirjoittamisessa on monille kyse jonkinlaisesta tehtävän suorittamisesta sääntöjen mukaan ja jos osaa tehdä kaikki jutut oikein niin sitten saa palkinnon (tulee rikkaaksi ja kuuluisaksi tms.). Itse olen aina suhtautunut kirjoittamiseen jotenkin paljon taiteellisemmin tai pitänyt kirjoittamista enemmän vain välineenä, mediana jolla voi ilmaista ja kommunikoida niitä asioita jotka ovat tärkeitä. Ehkä se on noille videoiden tekijöille jotenkin niin itsestään selvää, ettei sitä tarvitse edes mainita, tai sitten ihmiset noilla videoilla suhtautuvat kirjoittamiseen oikeasti enemmän työnä, jolla pitää tienata rahaa. Jos tavoitteena on pääasiallisesti tienata rahaa, niin varmaan se on sitten ehkä enempi tai vähempi sama mitä siinä käsitellään, kunhan se vaan miellyttää ja kiinnostaa maksavia lukijoita niin paljon että niitä on tarpeeksi? En tiedä.

No joka tapauksessa, minä en kyllä kauheasti elättele toiveita että tällä kirjoittelulla tulisin rikastumaan ja vähän epäilen että näitä mun höpinöitä tulee ikinä kovin moni lukemaan, vaikka nämä julkisesti olisivat kaikkien saatavilla ja tietty omasta mielestäni niistä pitäisi tulla tosi hyviä ja merkittäviä tuotoksia.

Pohjatöistä on tullut kuitenkin nyt taas noista videoista ja kirjoitusoppaista tullut opittua uutta ja palautettua mieleen vanhojakin juttuja jotka olin vaan unohtanut.

Toivon, että saisin tämän ekan tekstin myötä noita juttuja taas vähän jäämään päähän ja kokeiltua erilaisia juttuja rakenteen ja hahmojen suhteen yms, joita voisin sitten käyttää kaikissa muissakin teksteissä. Tämä olisi ainakin tarkoitus.

Panostan siihen, että hankin itselleni tässä kohtaa vain rutiinia ja opettelen asioita ja opin välttämään virheitä.

En laske minkään synnynnäisen lahjakkuuden ja/tai inspiraation varaan tasan yhtään.

Raaka työ, tekniikka, virheiden korjaaminen, eri vaihtoehtojen kokeileminen, huonojen vaihtoehtojen hylkääminen - nämä ovat ne asiat joihin uskon. Joku muu saa tehdä tekstejään ihan muulla tavoin, ei haittaa minua yhtään. Kukin tyylillään. Itse en vain oikein omalla kohdallani ainakaan usko mihinkään luonnonlahjakkuuteen, inspiraatioon tai johonkin muuhun tosi ovelaan oikotiehen onnistumiseen.

Oikoteistä puheenollen, pitäisi jossain kohtaan varmaan testailla tuon Chat GPT:n käyttämistä apuna ja ehkä jotain muitakin apuohjelmia. Toistaiseksi en ole kaivannut niitä vielä, kun yritän lähinnä saada päässäni eka noita tekstin phimpia ongelmia saada paikannettua ja korjattua. Mulla onkin ehkä vähän eri tilanne kuin useimmilla kirjoittajilla, kun olen jo tehnyt nämä tekstit ja nyt oikeastaan vain editoin niitä. Monet noista työkaluista tuntuvat olevan enemmän siihen tarkoitukseen että kirjoitetaan vain nollasta menemään jotain mitä ei ole aiemmin ollut olemassa. En nyt kuitenkaan meinannut näitä tekstejä ihan uudestaan kirjoittaa, kun oli mulla nyt joku ajatus näissä ennestään jo mitä yritin kommunikoida ja nyt lähinnä siis yritän saada näitä muotoiltua uudestaan semmoiseen muotoon että näitä joku viitsisi oikeasti lukeakin ja olennainen välittyisi.

Okeasti varmaan eniten olisi hyötyä jos saisin palautetta joltain oikealta ammattilaiselta, mutta se nyt taas on ihan turhaa toiveajattelua. Vaikka jonkun ammattilaisen saisin tekstiäni lukemaan ja kommentoimaankin, niin todennäköisyys vielä sille, että tuo ihminen olisi mitenkään samalla aaltopituudella sen suhteen mitä yritän tekstillä saavuttaa on aika pieni. Toki kommentit kiinnostavat ihan keneltä tahansa, mutta en ole vielä kovin paljon jaksanut tässä vaiheessa ainakaan panostaa palautteen saamiseen jostain. Jossain vaiheessa kyllä pitäisi varmaan alkaa oikeasti panostaa siihenkin, että edes jotain kommentteja joltain ihmiseltä saisin tekstistä.





Comments

Popular posts from this blog

Kirjaprojektin aloitus tai jotain

Tämä blogi on varmaan enemmänkin vain henkilökohtainen muistilista kuin joku hieno oikea blogi. Tällä blogilla on tarkoitus ja päämäärä, mutta tämä blogi on enemmän työkalu kuin sisältöä. Tämän blogin tarkoitus ei ole itsessään olla mikään kovin merkittävä tuotos. Tämä blogi on lähinnä työkalu minulle itselleni, mutta toivon, että siitä voisi olla hyötyä muillekin ja ehkä muut voisivat auttaa palautetta tarjoamalla minua tässä projektissa. Virallinen tavoite tälle projektille: - Julkaisen vanhoja tekstejä julkisuuteen ja korjaan niitä samalla paremmiksi. Lähtökohdat Olen vanhahko päivätöissä käyvä perheellinen setämies. En ehkä vastaa useimpien ihmisten ensimmäiseksi mieleen tulevia stereotyyppisiä käsityksiä tuosta kuvauksesta, mutta tuo kuvaus perustuu faktoihin. Projektin kannalta merkittäviä asioita lähtökohdistani on että olen todella nopea kirjoittamaan ja olen kirjoittanut paljon. Olen jopa opiskellut kirjoittamista jonkin verran ihan ammatillisesti, mutta en ole varsinaisesti t